Skip to main content
               

Hoe kan ik mijn leren meubels onderhouden?

Uw leren meubels onderhouden is met regelmaat nodig. U gaat erop zitten, eten, drinken, speelt er met uw (klein)kinderen: kortom het leren meubel wordt gebruikt. Wanneer meubels intensief worden gebruikt, laat dat nou eenmaal z’n sporen achter. Bij leren meubels is dat niet anders. Maar hoe zorgt u er dan voor uw leren meubel lang mooi blijft? Wij geven u graag wat tips voor het onderhouden van uw leren meubels. 

Tips over het onderhouden van uw leren meubels

Net als bij uw huid, is hydrateren het toverwoord. Dus zo kunt u ook het beste uw leren meubel onderhouden. Afhankelijk van het soort leder, is het belangrijk om maandelijks het meubel met een vochtige doek te reinigen en minstens 2 keer per jaar te onderhouden met een speciaal onderhoudsmiddel. 

Maar het beste advies om uw leren meubel te onderhouden, hangt o.a. af van het type zitmeubel en de gebruikte leersoort. Naast de productspecifieke aanbevelingen door de fabrikant, gelden er algemene onderhoudsrichtlijnen voor zowel lederen als met stof beklede meubels. Deze worden u bij aankoop uitgelegd. Voor de verschillende leersoorten levert Oudenrijn Meubel diverse onderhoudsproducten.

Zo houdt u uw leren meubels langer mooi

Daarnaast geven we u graag nog wat algemene tips, waardoor uw leren meubels langer mooi blijven. 

  • Kijk uit met scherpe voorwerpen en bijvoorbeeld jeansknopen van broeken, deze kunnen krassen achterlaten.
  • Mag uw hond of kat op het meubel liggen? Houd er dan rekening mee dat de nagels onherstelbare schade kunnen veroorzaken.
  • Leer is gevoelig voor uitdroging. Probeer de luchtvochtigheid in de ruimte rond de 50% te houden. 
  • Bescherm uw leren meubels tegen direct zonlicht of hitte van een kachel of haard.
  • Gaat u aan de slag met onderhoudsproducten voor leren meubels? Test deze dan eerst uit op een onopvallende plek.

 

Terug naar alle veelgestelde vragen