Skip to main content
               

Hoe kan ik mijn bankstel schoonmaken?

Een vlek is zo gemaakt. Ook op uw nieuwe bank. Gelukkig hoeft u hiervoor niet direct een reinigingsdienst in te schakelen, maar helpt onze meubelzaak u al grotendeels op weg. U kunt onze banken namelijk prima zelf reinigen. Dit kan bijvoorbeeld met: Biotex; Ontvetter; Shampoo; Strijkijzer; Soda; Melk. Let wel: sommige stoffen kunnen niet tegen bepaalde schoonmaakmiddelen. Bepaal daarom het materiaal van uw bankstel en probeer eerst uit op een verborgen plekje.

Schoonmaken met Biotex

In ieder huishouden gebeuren wel eens ongelukjes. Kinderen of huisdieren kunnen urine op uw bankstel achterlaten. Een middel dat daar goed tegen werkt is Biotex. Neem allereerst zoveel mogelijk vocht op met keukenpapier. Maak vervolgens een sopje van Biotex en breng deze aan met een spons. Dep de bank vervolgens droog met een witte handdoek.

Schoonmaken met ontvetter

Chips. Avondeten. Een bank moet dagelijks vele uitdagingen weerstaan. Wordt er iets vets gemorst, dan kunt u het best aan de slag gaan met ontvetter. Spuit dit op de vlek en neem het vervolgens af met een spons en warm water. Wrijf na met een witte handdoek. Leg er tenslotte een laken overheen en strijk de bank droog.

Schoonmaken met shampoo

Iedereen heeft het in huis: shampoo. Dit goedje kunt u gebruiken om vlekken uit een bank van velours of suéde te krijgen. Breng de onverdunde shampoo aan op de vlek en bedek deze vervolgens met absorberend materiaal.

Schoonmaken met schoonmaakazijn

Na verloop van tijd kan een bankstel nare geuren verspreiden. In dat geval kunt u gebruik maken van schoonmaakazijn. Maak een mengsel van 50% schoonmaakazijn en 50% lauw water. Doe dit in een plantenspuit en spuit deze over uw bank.

Schoonmaken met soda

Een ander wondermiddel is soda. Meng een paar scheppen van dit witte poeder met een emmer lauw tot warm water. Neem vervolgens uw stoffen bankstel met een spons af. Maak de bank schoon door deze met schoon water na te reinigen.

Schoonmaken met melk

Wie regelmatig gebruik maakt van een pen of stift, maakt het ongetwijfeld wel eens mee: een inktstreep op uw bank. Deze kunt u heel makkelijk weg krijgen met melk. Breng de vloeistof aan op een doek en verwijder hiermee de vlek.

 

Terug naar alle veelgestelde vragen