Skip to main content
               

Zelf uw tafel samenstellen

Zelf een tafel samenstellen zorgt voor een uniek product. U kunt het perfect laten aansluiten op uw interieur, hierdoor weet u zeker dat het past in uw woning. Iedere woonstijl verschilt, zo ook die van u. Door zelf een tafel samen te stellen heeft u zelf in de hand hoe deze tafel kan passen in deze woonstijl. Wij van Oudenrijn Meubel geven u graag meer advies over het zelf samenstellen van uw tafel.

Stap 1. De woonstijl

De eerste stap om naar deze unieke tafel te komen is het bepalen van uw woonstijl. Mede door het bepalen van de woonstijl komt u erachter welk model tafel bij uw interieur zou passen. Kijk bij woonstijlen als industrieel, modern, romantisch of scandinavisch. Hierdoor kunt u gerichter op zoek gaan naar ideeën voor het zelf samenstellen van uw tafel.

Stap 2. Vorm en afmetingen

De tweede stap is om erachter te komen welke vorm tafel u graag aan wilt houden bij het zelf samenstellen. Zo kunt u gaan voor een ronde of ovale tafel, die perfect past in een ruimte die vierkant is. Bent u meer van een robuuste stijl? Dan kan een massief houten tafel die rechthoekig is geschikt zijn. Houd rekening met het aantal mensen dat u kwijt wilt aan de tafel en de afmetingen die geschikt zijn in de desbetreffende ruimte.

Stap 3. Materiaal

Er zijn diverse materialen waar u zelf uw tafel mee kan samenstellen. Het meest voorkomende materiaal is hout in combinatie met staal. Ook het hout en staal kan in meerdere vormen en looks te krijgen zijn. Voor meer inspiratie kunt u onze tafels bekijken uit het assortiment!

Stap 4. Tafelblad en poten

De laatste stap is om het tafelblad en poten uit te kiezen die met elkaar matchen. Zowel het tafelblad als poten zijn in verschillende kleuren en diktes te krijgen. Daarnaast kunt u ook eens kijken naar overige tafels in uw woning die kunnen passen bij de zelf samengestelde tafel. Gaat u voor een eettafel? Kijk dan ook eens naar bijzettafels, salontafels of bartafels die hierbij zullen passen!

Het beste advies voor het zelf samenstellen van uw tafel!

Zelf een tafel samenstellen? Die moet er natuurlijk perfect en uniek uit komen te zien. We geven u dan ook graag meer advies over het zelf samenstellen van uw tafel. Wellicht dat u zelf al een tafel uit ons assortiment voorbij ziet komen die perfect past bij uw wensen. Kom gerust langs in onze showroom of neem contact met ons op!

 

Terug naar alle veelgestelde vragen